Den internationale modersmålsdag

Den 21. februar er International modersmålsdag. Den blev indstiftet af UNESCO og har det formål at fremme sproglig og kulturel mangfoldighed i hele verden.

Esperanto er et godt redskab til at lære andre kulturer at kende.

En af de mest effektive øvelser til at lære esperanto er at øve sig i at tale og lytte til sproget så meget som muligt. Og, i dag (på den 21. februar) vil det selvfølgelig være naturligt med en simpel tekst og lytteøvelse om netop International modersmålsdag – den finder du lige her:

https://uea.facila.org/artikoloj/%C4%9Denerale/internacia-tago-de-la-gepatra-lingvo-r349/

Tips til begyndere: Esperanto har et fonetisk alfabet, så når du først lærer bogstavernes lyde, kan du stort set læse hvad som helst. Øv dig i at læse højt fra esperantotekster og udvid dit ordforråd. Brug f.eks. teksten fra linket herover, lyt den igennem 3-5 gange på én dag, for derefter at læse den en gang dagligt et par dage i træk. Du vil opdage at der er flere ord, som hænger fast og som er nemmere at finde frem – de ligger nu i langtidshukommelsen og venter på at blive brugt 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *